dinsdag 17 maart 2020

Astrologische verschuivingen II


In deze tijd van coronavirus en instortende economieën leek het mij goed om het allemaal eens van een astrologische kant te gaan bekijken. Ik wil even van te voren vermelden dat ik GEEN astroloog ben en slechts de basiskennis van astrologie machtig ben.

Er is al enkele maanden een grote party gaande in het sterrenbeeld Steenbok. In Steenbok staan op het moment van schrijven Saturnus, Pluto, Jupiter, Mars en de Maan. Maar we zagen de afgelopen maanden ook al Venus, Mercurius en de Zon voorbijkomen in Steenbok. Op dit moment staan alle planeten direct dus dat maakt het wat gemakkelijker.

De komende dagen/weken gaat er het een en ander gebeuren in het sterrenbeeld Steenbok. De planeet Mars “god van de oorlog” gaat de conjunctie aan met eerst Jupiter “planeet van het geluk en het uitvergroten”, daarna Pluto “planeet van de confrontatie” en aan het einde van deze maand komen Mars en Saturnus “planeet van structuur” elkaar tegen in de begin graden van het sterrenbeeld Waterman. De conjunctie Mars Jupiter is aankomende vrijdag rond 12:30 uur. Beiden planeten maken dan een trine naar Venus die in het sterrenbeeld Stier staat. Een trine wil zeggen dat planeten elkaar ondersteunen en dus de werking van elkaar verzachten. Mars, Jupiter en Pluto maken op dat moment ook een sextiel naar de Zon die dan het sterrenbeeld Ram in gaat. Een sextiel betekend net als bij de trine ondersteuning maar zijn meer sturend in de energieën.

Dan door naar de conjunctie tussen Pluto en Mars die zal plaatsvinden op maandagochtend 23-03 om 6 uur. Dit vind ik een hele bijzondere conjunctie omdat het om twee planeten gaat die onrust in zich hebben. Mars de god van de oorlog en Pluto de planeet van de confrontatie. Deze twee planeten komen elkaar bijna jaarlijks tegen maar dit jaar is er een sextiel naar Cheiron die in Ram staat. Ram is weer de thuisbasis van Mars. Cheiron is de gewonde heler. (voor wie wil weten wie Cheiron was, kijk even in de Griekse mythologie). Ik denk dat het een hele interessante maar ook moeilijke dag gaat worden voor veel mensen. Ik zal uitleggen waarom ik dit denk. Veel mensen zijn nog met zichzelf in oorlog (Mars), zij zullen met zichzelf geconfronteerd gaan worden (Pluto) en er zal heel veel geheeld moeten worden (Cheiron) waarbij ze de hulp zullen krijgen van Venus (de planeet van de Liefde) in Stier die met Mars en Pluto in een trine staat.

Dan op 31-03 is er om 9 uur in de ochtend de conjunctie op 0 graden tussen Mars en Saturnus in Waterman. Ook weer bijzonder. Mars wil alles overhoop gooien en Saturnus wil juist structuur aanbrengen. En dan het voor mij bijzondere is dat beide planten een square maken naar Uranus in Stier. Een square tussen planeten betekend dat er spanning is, spanning die tot een explosie kan leiden. De planeet Uranus staat voor vrijheid, gelijkheid, broederschap en voor verrassingen. Saturnus gaat het die dag dus heel moeilijk krijgen al krijgt die hulp van Venus (trine) en Cheiron (sextiel).

En als laatste die ik wilde bespreken is de conjunctie tussen Jupiter en Pluto in Steenbok op 05-04 om 03:00 uur. Wederom is er een trine met Venus die nu is doorgeschoven naar het sterrenbeeld Tweelingen. Maar er is ook eens sextiel met Neptunus en Mercurius in Vissen en een quincunx naar de maan. Quincunx staat voor een onaangename situatie. Hoewel Jupiter de planeet van het geluk is kunnen er dus wat addertjes onder het gras zitten door deze quincunx, let en volg dus je gevoel en denk goed na voor je iets doet op deze dag.

Peter68 © ® 17-03-2020