donderdag 9 januari 2020

Astrologische verschuivingen


Ik heb lang zitten filosoferen of ik wel of niet iets zou schrijven over wat er zich op het moment astrologisch allemaal afspeelt aan het hemelgewelf. Ik heb besloten het wel te doen omdat er echt veel gebeurd en het de aanzet is voor de rest van dit en volgend jaar. Zoals ik al eens eerder het geschreven zitten we volgens de Maya’s in de 7 schoonmaak jaren, dat zijn de jaren tussen 21-12-2012 en 21-12-2021. Daarna begint de grote Mayaanse telling van 26.000 jaar opnieuw en we zijn dan beland in het tijdperk van Aquarius.

Goed naar de astrologie. Vrijdag hebben we de volle maan in Kreeft en ook een maansverduistering om 20:22 uur. Op vrijdag gaat de planeet Uranus stationair lopen na een lange periode van retrograde en zondag 12-01 zal Uranus weer direct gaan lopen. Vrijdag om 16 uur zullen de Zon en Mercurius conjunct komen te staan, deze samenstand kan voor heet gebakerde communicatie zorgen. Zondag 12-01 om 11 uur zullen Saturnus en Mercurius conjunct komen te staan. Rond 11:30 zal Mercurius conjunct komen te staan met Pluto en een paar uur laten om 15 uur zullen Pluto en Saturnus conjunct komen te staan. Al deze conjuncties vinden plaats in het sterrenbeeld Steenbok.

Gebeurd er verder nog iets met de andere planeten? JA! De planeet Mars is vorige weer het sterrenbeeld Boogschutter in gegaan en staat in een trine naar Cheiron de gewonde heler die in Ram staat. Ook is er een oppositie stand tussen Mars en dwergplaneet Eris die ook in Ram staat. We hebben al wat vuurwerk kunnen zien van deze twee planeten van oorlog en onrust met de aanval van Amerika op Iran in Irak. Ik schrijf het even zo op omdat ik verder geen oordeel wil geven over hetgeen wat is gebeurd. Dat laat ik liever over aan de historici en de geschiedenis. Venus nu nog in Waterman zal komende dinsdag 14-01 het sterrenbeeld Vissen in gaan en staat in trine met Mars in Boogschutter en Uranus in Stier die dan dus weer direct zal zijn gaan lopen. Maandag rond 13:30 zullen de Zon en Pluto conjunct komen te staan in Steenbok. Ook maandag om 16 uur zal de zon conjunct komen te staan met Saturnus ook in Steenbok. Het is dus flink feest in het sterrenbeeld Steenbok met al die conjuncties van planeten en de zon en maan.

Zoals gezegd is het de aanzet voor de rest van dit en volgend jaar. De laatste twee jaren van de Mayaanse grote schoonmaak waarin wij alles mogen loslaten wat ons niet meer dient, maar waarin dus ook alle duisteren geheimen van de staat, elite en van onszelf naar de oppervlakte zullen komen. Deze mogen aan het licht komen om geheeld te worden. Daarbij is compassie, vergeving en liefde van hele grote waarden. We kunnen allemaal dingen ver en beoordelen maar het is zaak omdat niet te doen “daarom wil ik dus ook niet oordelen over de Amerikaanse aanval of de vergeldingsaanval van Iran”. Wij kennen alle feiten niet, veel wordt voor ons verborgen gehouden, en zelf als we alle feiten zouden kennen dan nog dienen wij niet direct te oordelen. Dan zouden we alle feiten tegenover elkaar dienen af te wegen alvorens tot een oordeel te komen.

De planeet standen zullen het komende jaar voor nog veel explosieve situaties gaan zorgen, en dan denk ik vooral aan de planeten Mars (god van de oorlog), Pluto (god van de confrontatie), Uranus (god van vrijheid, gelijkheid, broederschap en plotselinge veranderingen en dwergplaneet Eris (godin van onrust, ongelijkheid en oorlog). In augustus van dit jaar zullen Mars en Eris conjunct komen te staan in het sterrenbeeld Ram, de god en godin van de oorlog zullen dan dus even herenigt zijn in het vuurteken Ram. Het zou mij dan niet verbazen als er bijzondere dingen gaan gebeuren, zeker ook omdat ze dan beiden square staan naar Pluto in Steenbok al is Pluto dan wel retrograde maar toch.


Maar goed, we staan aan een nieuw begin en het einde van een periode en van belang is dat wij dicht bij onszelf blijven, trouw blijven aan ons zelf, van onszelf houden en goed doen in de wereld. Laat u niet meeslepen in wanen van andere en emoties die niet bij u horen. Astroloog Kaypacha beschreef de periode waarin wij nu zitten heel mooi. Hij had het over een geboorteproces waarin we op het moment in het geboorte kanaal zijn en klem zitten. Het universum is aan het persen en de maansverduistering en de planeetstanden zullen ervoor gaan zorgen dat er een geboorte plaats gaat vinden. Voor ons zal deze geboorte betekenen een verhoging van ons bewustzijn en dus ook een hele andere kijk op zaken zoals economie, milieu, gezondheidszorg maar ook op elkaar. Als ik Kaypacha mag geloven “en dat doe ik, hij heeft meerdere keren gelijk gehad” dan gaat deze geboorte zorgen voor meer verbroedering tussen mensen op deze aarde. Maar we moeten dus nog even geduld hebben, dat gaat niet zonder slag of stoot en ook niet van de ene op de andere dag.

Peter68 © ® 08/09-01-2020