donderdag 25 maart 2021

De zon

Ik zie her en der vaak vragen over de zon en zonnestormen. Ik bestudeer al zo’n dertig jaar het klimaat, de klimaatverandering en dus ook de invloed die de zon daarop heeft. De VN organisatie IPPC heeft een aantal klimaat rapporten uitgegeven maar daarin wordt vreemd genoeg de rol van de zon niet of nauwelijks genoemd. De zon is de meest belangrijke ster in ons melkwegstelsel, de gever van leven. Zonder de zon is er geen leven mogelijk op de aarde en zou de temperatuur hier dalen naar zo’n 400 graden beneden het vriespunt. Dat de IPPC de zon niet of nauwelijks heeft genoemd in haar rapportages komt omdat er een vooropgezet plan was, VN agenda 2030. In de volgende rapportage van de IPPC zal de rol van de zon op ons klimaat overigens beter belicht gaan worden heeft men beloofd. Dit dit blijkt een loze belofte te zijn geweest. Nog steeds wordt de rol van de zon onderbelicht en blijft men maar bezig mensen bang te maken en als zonde bokken aanwijzen voor de klimaatverandering.

De zon kan leven geven maar kan ook leven vernietigen. Omdat meer inzichtelijk te maken, de zon zorgt ervoor dat wij voedsel kunnen verbouwen door een juiste balans tussen zonlicht, warmte voeding in de grond en water. Doch de zon kan ook leven vernietigen, door teveel hitte zullen het water en de sapstromen in een plant/boom verdampen en zullen planten en bomen sterven. Maar dit is niet alles. De zon heeft ook een grote invloed op de gesteldheid van mensen. Als je bijvoorbeeld te lang in de zon zit kun je verbranden en huidkanker oplopen omdat je een te hoge dosis uv-licht binnenkrijgt. De zon is een actieve ster waar het ongelofelijk heet is (15 miljoen graden Kelvin dat is 14.999.726.85 Celsius). Iedere keer dat de aarde een rondje rond de zon doet gebeurd er van alles op de zon. Het is een grote kokende massa van o.a. helium, fotonen en waterstof.

Net als alles in dit Universum heeft ook de zon zijn cyclus zoals wij hier op aarde bijvoorbeeld de seizoenen hebben. Iedere 11 jaar draaien polen van de zon om. Hier op aarde gebeurd dat iedere 12.000 jaar “iets waar we nu midden in zitten”. Sinds december 2020 is de zon aan zonnecyclus 25 begonnen. Dat wil zeggen dat na een periode van betrekkelijke rust de zon weer meer actief aan het worden is. Dit betekend dus dat er meer kans is op zonnestormen en corona hole massa ejecties. Tijdens zonnestormen “als die naar de aarde zijn gericht” worden we gebombardeerd met o.a. gammastraling en neutrino’s wat weer zo zijn invloed heeft op onze gesteldheid. O.a. hoofdpijn/migraine en hartfalen kunnen dan makkelijk optreden. In Amerika is men al verder in het onderzoek naar wat de zon is en allemaal kan en daar heeft men een app ontwikkeld die je een waarschuwing geeft bij verhoogde zonneactiviteit. Mensen met hartklachten worden dan ook extra in de gaten gehouden. Kijk in de Apple of Google app store voor The Disaster Prediction App zodat je altijd op de hoogte bent van het actuele space weather.

Overigens na deze zonnecyclus 25 gaat de zon in een grand solar minimum, wat inhoud dat de zon dan in een slaap periode beland. Hij zal dan minder fel gaan schijnen en de activiteit op de zon zal dan ook een stuk minder gaan worden. Dit zal dan ook betekenen dat het op aarde een stuk kouder gaat worden. Sommige wetenschappers verwachten dan een daling van de gemiddelde temperatuur van wel 10 graden. Wat inhoud strengere winters en koelere zomers. En dit zal dan weer zijn weerslag gaan hebben op onze voedselvoorziening. Deze grand solar minimum wordt verwacht rond 2030 en kan zo’n 40 tot 400 jaar gaan duren. We moeten dan dus ook rekening gaan houden met een nieuwe ijstijd iets wat een natuurlijke cyclus is van de aarde net als onze seizoenen. Klimaatverandering wordt dus niet veroorzaakt door de mens maar door de zon en is dus een natuurlijk iets waar wij niets aan kunnen doen.

In een ander stuk dat ik heb geschreven heb ik al aangetoond dat klimaatverandering een natuurlijk proces is en dat begonnen is zo’n 16.000 jaar geleden. Groot-BrittanniĆ« en Ierland zaten toen nog gewoon vast aan het Europese vaste land en van de Noordzee was toen nog geen sprake. Lees ook even deze links waar u de stukken kunt vinden.

https://thebarkumfilesii.blogspot.com/2018/02/doggerland.html

https://thebarkumfilesii.blogspot.com/2019/08/climate-forcing-our-future-is-cold.html

https://thebarkumfilesii.blogspot.com/2019/10/de-klimaatverandering.html

Peter68 © ® 25-03-2021