donderdag 18 juni 2020

Mars voor een halfjaar in Ram


Op 28 juni 2020 om 04:00 uur schuift de planeet Mars voor een halfjaar zijn thuis sterrenbeeld Ram in. Mars zal in Ram naast Cheiron, zwarte maan Lilith en Eris ontmoeten ook daar retrograde gaan lopen. Zoals we allen weten is Mars de god van de oorlog, Eris is een dwergplaneet en het zusje van Mars en Cheiron is ook een dwergplaneet en de gewonde heler uit de Griekse mythologie. In dit stuk wil ik naast Mars, Eris, zwarte Maan Lilith en Cheiron ook een aantal standen met andere planeten behandelen die naar mijn gevoel van belang zijn. We gaan in ieder geval een zeer heftige periode in met Mars in Ram en dat zal zich niet alleen in ons eigen leven te voelen zijn maar ook in de buitenwereld waar regeringen ons de duimschroeven proberen aan te draaien.

Mars
Vanuit de Griekse mythologie weten we dat Mars staat voor de god van de oorlog of de strijd maar Mars staat voor nog zoveel meer. Mars staat ook o.a. voor dadendrang, competitief, jezelf onderscheiden, knokken voor jezelf, seksualiteit en vuur/vurigheid. Men zegt vaak dat mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Ram een kort lontje hebben. Soms klopt dat. Vanuit eigen ervaring sprekende kan een Ram een kort lontje hebben maar dat hangt geheel van het onderwerp af en dat verschilt ook van Ram tot Ram. Ieder mens is uniek en dus ook zijn of haar horoscoop. Wat bij de een tot een vurig debat kan leiden kan bij een ander nog niet een vonkje teweeg brengen. Dat is ook een van de mooie dingen van astrologie, het samenspel van de planeten die tal van andere situaties kunnen creëren.

Cheiron
Nadat Mars het sterrenbeeld Ram is binnen gegaan zal die als eerste Cheiron gaan tegenkomen. Cheiron is een zeer traag lopende dwergplaneet en staat voor de gewonde heler uit de Griekse mythologie. Cheiron wordt ook wel onze blinde vlek genoemd. In die zin dat het staat voor kwaliteiten die andere in ons zien maar die wij zelf niet zien. En zo komen we dus bij de zielenpijn die we ervaren uit dit en vorige levens die we op de een of andere manier dienen te genezen. Mars zal daar vanaf 12 juli zijn vuur op loslaten. Vuur staat voor reiniging maar vuur kan ook staan voor destructie, die keuze is geheel aan jezelf. Wil je je wonden uit dit en vorige levens proberen te genezen of wil je alle schepen achter je verbranden? Aan jouw de keuze, kies met wijsheid. Op 14 juli om 11:00 uur (231 jaar na de bestorming van de Bastille) staan Mars en Cheiron conjunct op 9 graden Ram. Deze samenstand kan voor veel ongemak zorgen zowel innerlijk als uiterlijk. Niet alleen wij als individu maar het gehele collectief wordt op deze dag gevraagd om goed naar onze zielenwond te kijken en hem proberen te helen.

Eris
De dwergplaneet Eris is het zusje van Mars en staat voor jaloezie, tweedracht, strijd en afgunst om zo de mensheid te verdelen. Ze is als een valse slang en zal alles proberen om je van je levensweg af te leiden. Maar in positieve zin kun je al deze slechte eigenschappen van Eris ook zien als test. Hoe stevig sta jij in je schoenen? Ben jij met al je levenservaring gehard genoeg om de verleidingen van Eris te weerstaan? Brand het vuur van liefde, compassie en rechtvaardigheid wel hard genoeg in jou?

Zwarte Maan Lilith
Zwarte Maan Lilith is niet alleen schenkster van leven, maar zij brengt ook de dood, de pijn en het onheil. Zij geeft ook meer inzicht over de meest duistere, de meest gevaarlijke, de meest controversiële en de meest perverse kant van de menselijke geest. Zwarte Maan Lilith speelde al een belangrijke rol in de Babylonische en Assyrische astrologie. En ondanks al deze negatieve kanten die aan zwarte Maan Lilith zijn toebedeeld zou je graag met haar willen werken. Zij kan je namelijk ook helpen jezelf te bevrijden van al je schaduwkanten. En die vrijheid geeft je weer ruimte om mooie nieuwe dingen te gaan creëren.

Goed, nu we even de basis van dit alles hebben kunnen we door naar wat er zoal zal kunnen gaan gebeuren. Ik schrijf expres kunnen omdat niets vaststaat, alles is mogelijk en niets is onmogelijk. Ik moet ook even opmerken dat ik niet precies weet wanneer Mars Eris en Zwarte Maan Lilith gaat ontmoeten, helaas wordt dat niet weer gegeven in mijn programma. Van Eris kan ik nog wel “dankzij Kaypacha” een indicatie geven maar van Zwarte Maan Lilith helaas niet. Ik zou dus zeggen, hou dus ook The Weekly Pele Report van Kaypacha die ik iedere week plaats op mijn blog in de gaten als je dat precies wilt weten. Kaypacha zal er zeker ook nog het nodige over gaan zeggen de komende maanden.

Mars in Ram
Op 28 juni 2020 om 04:00 uur schuift de planeet Mars dus voor een halfjaar zijn thuis sterrenbeeld Ram in. Mars zal daar verblijven tot 06 januari 2021 en rond 23 uur het sterrenbeeld Stier inschuiven. Pas op 25 mei 2022 zal Mars weer in zijn thuis sterrenbeeld terugkeren. Als Mars op 28 juni Ram ingaat staat die oppositie Maan in Weegschaal, square naar de noordelijke maansknoop en in sextiel naar Saturnus in Waterman. Op 12 juli gaat Cheiron retrograde en op 14 juli staan Mars en Cheiron om 11 uur conjunct op 9 graden Ram. Een bijzondere dag in de Europese geschiedenis en ook een uitgelezen dag dus om je wonden eens in het licht van vuur van Mars nader te onderzoeken. Zoals al eerder gezegd, vuur is reinigend maar kan ook destructief zijn afhankelijk van hoe jij daarmee omgaat. Alles in je leven is een keuze dus ook dit.

Als ik goed heb opgelet bij Kaypacha komt Mars daarna Zwarte Maan Lilith tegen al weet ik niet op welke dag en op hoeveel graden. Vanaf 16 juli tot 04 augustus staat Mars in square met Mercurius in Kreeft die dan net weer een paar dagen direct loopt na zijn drie weken retrograde. Twee weken dus om je woorden te wegen of om gewoon niets te zeggen als het niet echt nodig is. Mercurius is de planeet van de communicatie en Mars dus die van oorlog. Van 02 tot 26 augustus staat Mars in square met Saturnus, Pluto, Jupiter (alles retrograde) en de maan in Steenbok en maakt dan via de square naar Mercurius (die oppositie staat naar de boven genoemde planeten en de maan) een driehoek. Ook een periode dus om even goed te voelen wat er nu allemaal gaande is zowel innerlijk als uiterlijk. Vanaf 26 augustus tot 12 september staan Mars in Ram en Venus in Kreeft/Leeuw met elkaar in square. Vuur en water staan dan dus tegenover elkaar. Venus in de planeet van de liefde en zal Mars aanspreken op zijn oorlogszuchtige gedrag. Mars zal op 10 september 28 graden Ram retrograde gaan en daar eens een tijdje over na gaan denken. Pas op 14 november als Mars is teruggekeerd naar 15 graden Ram en weer direct gaat lopen zal die Venus een antwoord gaan geven. Beiden planeten staan dan oppositie van elkaar (Venus staat dan 21 graden Weegschaal). Mars zal als die weer direct gaat lopen voor de derde keer dit jaar Eris gaan tegenkomen maar wanneer dat allemaal gaat gebeuren weet ik dus niet. De derde keer is in ieder geval ergens eind december 2020.

Ik ben geen voorspeller of waarzegger, ik voel meestal dingen wel aankomen. Zo voelde ik in 1997 al de crisis van 2002 aankomen en die van 2007/2008, ook nu voel ik al een aantal jaren dat er hele grote veranderingen aankomen op o.a. financieel en sociaal gebied. Dingen waar we nu al een beetje de contouren van kunnen waarnemen maar die veel verzet gaan opleveren en dan is het de vraag, hoever willen onze machthebbers gaan? Ik ben over het algemeen een positief mens dus ik ga er vanuit dat men op een beschaafde en compassie volle manier met de problemen om zal gaan. Een manier waarin iedereen zich een beetje kan vinden zodat er geen geweld en bloedvergieten nodig is. Ik hoop dus dat Mars, Eris en Zwarte Maan Lilith zich een beetje rustig houden in Ram al weet ik als geen ander dat het soms nodig is om buiten de gebaande paden te lopen om je doel te kunnen bereiken. Ik wens u allen vrijheid, liefde, gezondheid en magie toe in deze zeer onrustige periode.

Peter68 © ® 12/17–06-2020
 Schrijven mag NIET worden gedeeld zonder mijn toestemming.