donderdag 30 juni 2022

Manipulatie

 


 

Manipulatie, we hebben er allemaal dagelijks mee te maken ons hele leven lang. Manipulatie door je partner, familie, vrienden, kennissen maar vooral door de regering en de media. Die laatste twee zijn meesters in het manipuleren van hele massa’s mensen. Ze zeggen iets, ze beloven iets en hele massa’s mensen gaan er achter staan. En het maakt niet uit hoe vaak ze bedrogen worden, een volgende keer staat diezelfde massa er weer.

Ik heb in een ver verleden media training gedaan en wat je daar allemaal leert om mensen te manipuleren is werkelijk verschrikkelijk. Bijvoorbeeld, je bent een politiek partij en je wilt dat het volk een bepaalde richting op beweegt om zou jouw geheime agenda te kunnen uitvoeren. Dan staan er verschillende opties voor je open omdat te kunnen bereiken.

Je kunt mensen een worst voor houden en zeggen dat je bepaalde dingen wilt gaan doen voor hen in de nabije toekomst. Het is helemaal niet je intentie om die dingen te gaan doen maar dat weten de mensen niet. Een andere mogelijkheid is om mensen die jouw agenda willen tegenhouden/blokkeren in diskrediet te brengen. Je kunt bijvoorbeeld zeggen dat zij de duistere plannen die jezelf hebt willen uitvoeren, dat jij wilt voorkomen dat dit gebeurd want je staat voor vrijheid en democratie.

Het is dus liegen en manipuleren geblazen en ervoor zorgen dat niemand achter de waarheid komt. De mensen die je plannen doorzien kun je ook gemakkelijk in diskrediet brengen door ze voor gek of complot denkers te verklaren. Op die manier kun je heel veel mensen het zwijgen opleggen en jij kunt rustig je gang gaan. Door steeds een heel klein stapje te doen kun je je plannen uitvoeren en zo je doelen bereiken.

De meeste mensen beschikken over een heel kort geheugen. Zeker ook omdat alles tegenwoordig zo snel gaat. De meeste mensen leven bij de waan van de dag en zijn meestal dingen na drie tot zes maanden weer vergeten. En mochten mensen zich toch dingen herinneren dan kun je altijd nog door zorgvuldig je woorden te kiezen de boel manipuleren in jouw voordeel of sorry zeggen.

Peter68 © ® 30-06-2022